Pasta owocowa pomarańcz
numer artykułu | 32057 |
opakowanie | wiadro 1,2 kg |
opakowanie zbiorcze | 360 kg |
producent | Prospona |
Produkt powstały z odpowiednio przygotowanych i rozdrobnionych owoców, tworzących gęstą, mocno skoncentrowaną masę. Widoczne i wyczuwalne w smaku kawałki owoców nadają naturalną barwę i aromat wyrobom lodziarskim i cukierniczym. Produkt jest termostabilny – nie zmienia swoich właściwości podczas zamrażania i zapiekania.
Sporządzono z 110 g – 240 g owoców na 100 g gotowego produktu.
Zawartość cukru: min. 65%. Zawartość owoców 90%.
Dozowanie: 6% – 10% w stosunku do masy całkowitej. Produkt nie zawiera sztucznych barwników azowych.
Zastosowanie: składnik mas lodowych; dodatek do śmietany oraz kremów budyniowych i tłuszczowych; składnik ciast biszkoptowo – tłuszczowych.