Sernik Wyśmienity

Składniki
1. Blat 60×40 cm
- Mieszanka Fiorfiore Completo Cacao Master Martini 0.833 kg
- Olej 0.312 kg
- Woda 0.312 kg
2. Masa serowa
- Ser President 4% 3.200 kg
- Cukier 0.320 kg
- Żótko jajek 0.500 kg
- Fiorfiore La Glassa - mieszanka marcepanowa Master Martini 0.500 kg
- Fiorfiore Royal - krem budyniowy Master Martini 0.200 kg
- Białko jaja 0.800 kg
- Cukier 0.360 kg
- Margaryna Gioia Master Martini 0.600 kg
- Żel Pomarańczowy Master Martini 0.300 kg
3. Ganasz
- Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.225 kg
- Czekolada Ariba Latte Diamante Master Martini 0.450 kg
- Syrop glukozowy 0.015 kg
- Pasta Karmelowa 0.022 kg
Wykonanie
Blat 60×40 cm:


Wszystkie składniki mieszamy na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 3 min. Następnie odpiekamy w temp. 190ºC ok.10 min.
Masa serowa:


Łączymy żółtka z miękką Gioią, dodajemy ser i mniejszą ilość cukru. Mieszamy. Ubijamy białko z pozostałą częścią cukru. Masę serową łączymy z ubitym białkiem oraz sypkimi składnikami: Fiorfiore La Glassa i Fiorfiore Royal, całość delikatnie mieszamy i wykładamy na wcześniej przygotowany i przesmarowany żelem blat. Pieczemy w temperaturze 170°C przez około 60 minut.
Ganasz:
Master Gourmet gotujemy z syropem. Po zagotowaniu dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia; następnie dodajemy pastę karmelową. Ostudzony sernik oblewamy Ganaszem i dekorujemy posypką Caravella Fondente Scagliette.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".