Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Melonowy Strzał

Składniki

1. Blat – blacha 60 x 20 cm

  • Fiorfiore Camargo Master Martini 0.430 kg
  • Cukier 0.085 kg
  • Jaja 0.045 kg
  • Firigitutto Master Martini 0.170 kg
  • Żółtka jaj 0.070 kg

2. Krem waniliowy

  • FiorFiore Royal Master Martini 0.080 kg
  • Woda 0.210 kg
  • Masło 0.030 kg
  • Margaryna Gioia Master Martini 0.500 kg
  • Caravella Cream Avorio Master Martini 0.060 kg
  • Spirytus 0.004 kg

3. Żelka Melonowa

  • Jabłko prażone Prospona 0.600 kg
  • Pasta Melonowa Elenka 0.120 kg
  • Agar 850 0.006 kg
  • Woda 0.200 kg

4. Mus czekoladowy i wykonanie całości

  • Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.200 kg
  • Czekolada Ariba Latte Dyski Master Martini 0.350 kg
  • Żelatyna 0.012 kg
  • Woda 0.100 kg
  • Kremówka 0.400 kg
  • Spirytus 0.012 kg
  • Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini 0.250 kg
  • Polewa Caravella Cover White Master Martini 0.050 kg

Wykonanie

1

Blat – blacha 60 x 20 cm:

20min 175o

Wszystkie składniki mieszamy na średnich obrotach przez 3 min. Wypiekamy w temp. 175 º C przez ok. 20 min.

2

Krem waniliowy:

Royal mieszamy z wodą do uzyskania budyniu, następnie dodajemy masło oraz Gioię, kolejno Caravellę Cream Avorio i alkohol. Krem wykładamy na napączowany blat Camargo.

3

Żelka Melonowa:

Agar namaczamy w zimnej wodzie, następnie podgrzewamy jabłka. Dodajemy do nich pastę melonową. Gotujemy agar i łączymy z jabłkami. Całość wylewamy do formy 10/60 i odstawiamy do zastygnięcia. Kolejno tniemy żelkę na paski ok 1,5 cm szerokości i nakładamy na krem waniliowy. Uwaga - do jabłek możemy dodać inne pasty, np. Pasta Lamponi (malina).

4

Mus czekoladowy i wykonanie całości:

Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie, odstawiamy. Gotujemy Master Gourmet. Po zagotowaniu dodajemy żelatynę, czekoladę Ariba i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Po schłodzeniu dodajemy alkohol i mieszamy z ubitą kremówką. Mus wykładamy na warstwę kremu z żelką owocową. Polewy łączymy ze sobą i oblewamy powierzchnię ciasta.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fiorfiore Camargo Master Martini
Cukier
Jaja
Firigitutto Master Martini
Żółtka jaj
FiorFiore Royal Master Martini
Woda
Masło
Margaryna Gioia Master Martini
Caravella Cream Avorio Master Martini
Spirytus
Jabłko prażone Prospona
Pasta Melonowa Elenka
Agar 850
Śmietana Master Gourmet Master Martini
Czekolada Ariba Latte Dyski Master Martini
Żelatyna
Kremówka
Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini
Polewa Caravella Cover White Master Martini
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI