Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mąka pszenna T450 tortowa

numer artykułu 26677
opakowanie worek 1 kg
opakowanie zbiorcze 800 kg

Mąka pszenna typ 450 przeznaczona jest do wypieku ciast biszkoptowych i francuskich, dodawana jest także do sosów, ciastek kruchych, gofrów, naleśników, pączków i faworków. Mąkę typu 450 można także dodać do ciasta pierogowego, dzięki czemu będzie one pulchne . Stosuje się ją także do zagęszczania zup, sosów i kremów. Mąka pszenna typu 450 charakteryzuje się wysokim stopniem przemiału. Dzięki temu ma śnieżnobiały kolor. Produkuje się ją z centralnej części ziarna – bielma mącznego, które stanowi około 82% zawartości ziarna pszenicy. Mąka pszenna zawiera dużo glutenu, witaminy B6 i PP, białka.

© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI