Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit Złota Kukurydza bułki

25-30min 210-180o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 7.000 kg
  • Panefit Złota Kukurydza Suprima 3.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.350 kg
  • Woda 5.200 kg

Wykonanie

1

Panefit Złota Kukurydza bułki:

Wszystkie składniki wymieszać, następnie podzielić na kęsy 0,45 kg i zaokrąglić, tak przygotowane kęsy pozostawić na chwilę spoczynku, następnie wydłużyć i gotowe kęsy nawilżyć i udekorować według uznania (można użyć mieszanki kukurydzianej do dekoracji) .  Miesić3 minuty na wolnych i 6 minut na szybkich obrotach.  Temperatura ciasta powinna wynosić 25-26 st. C.  Czas spoczynku 20 min.  Czas garowania to 45 minut wtemp. 34 st. C i wilgotności 75%.  Po garowaniu wyjąć kęsy z garowni i pozostawić do obsuszenia, następnie naciąć i włożyć do pieca przy temp. 210 st. C przy średnim zaparowaniu. Po 5 min. zredukować temp. do 180 st. C, po upływie kolejnych 10-ciu min. otworzyć komin parowy i wypiekać do uzyskania żółto-złotego koloru. Czas wypieku 25-30 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Panefit Złota Kukurydza Suprima
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI