Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bułeczki wieloziarniste (Hausmarkenmix)

15-17min 220-230o

Składniki

  • Mąka pszenna 550 3.000 kg
  • Hausmarkenmix 1.000 kg
  • Semmel Plus Iglauer 0.100 kg
  • Sól 0.080 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.160 kg
  • Woda 2.400 kg
  • Tłuczony kminek (można dodać) 0.020 kg

Wykonanie

1

Bułeczki wieloziarniste (Hausmarkenmix):

Temp. ciasta: 28-30 ºC.  Czas miesienia: 2 min. bieg wolny + 7-8 min. bieg szybki. Spoczynek ciasta: 15 min. Formować bułeczki lub podłużne małe bagietki. Czas rozrostu ok. 35-45 min. Temp. wypieku 220-230 ºC. Czas wypieku 15-17 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna 550
Hausmarkenmix
Semmel Plus Iglauer
Sól
Drożdże Lesaffre
Woda
Tłuczony kminek (można dodać)
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI