Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit Piastów

28-35min 220-180o

Składniki

  • Mąka pszenna 550 8.000 kg
  • Panefit Piastów Suprima 2.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.150 kg
  • Woda 7.200 kg

Wykonanie

1

Panefit Piastów:

Wszystkie składniki razem wymieszać: 4 minuty na wolnych i 8-10 min. na szybkich obrotach. Optymalna temp. ciasta powinna wynosić 25-26 ºC. Czas spoczynku 80-90 min. w naoliwionych plastikowych pojemnikach, można nawet wydłużyć do 12 godzin co zwiększy porowatość. Po czasie spoczynku ciasto należy wyłożyć na posypany mąką żytnią stół. Następnie podzielić ciasto na kęsy o szerokości 12 cm i wadze ok. 0,380g. Ułożyć na blachach z pergaminem i wstawić do garowni. Czas garowania w temp. 34 ºC i wilgotności 75% około 30 min. Przy pełnym rozroście wyjąć z garowni i na krótko pozostawić do obskórzenia. Następnie włożyć do pieca przy temp. 220 ºC z średnim zaparowaniem. Po 5 min. otworzyć komin parowy i zredukować temp. do 180 ºC.  Całkowity czas wypieku powinien wynosić 28-35 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna 550
Panefit Piastów Suprima
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI