Bułeczki jogurtowe

Składniki
1. Ciasto
- Ciasto drożdżowe Quarkino Suprima 1.000 kg
- Jaja 0.170 kg
- Drożdże Babuni Lesaffre 0.050 kg
- Woda 0.220 kg
- Cukier waniliowy 0.010 kg
- Cukier kryształ 0.070 kg
- Skórka z 1 cytryny lub aromat kg
2. Krem jogurtowy
- Jogurt naturalny 2% 0.700 kg
- Krem budyniowy Sycyliana Suprima 0.160 kg
3. Wykonanie kruszonki i wypiek
- Cukier waniliowy 0.010 kg
- Cukier kryształ 0.100 kg
- Masło 0.200 kg
- Mąka pszenna typ 500 0.300 kg
Wykonanie
Ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać w czasie 8-9 min., temp. ciasta ok. 26-28 st. C. Odstawić ciasto na ok. 10 min. Następnie podzielić i uformować dowolne kształty, albo tylko zaokrąglić i odłożyć do wyrośnięcia. Tak uformowane ciasto można nadziać przed wypiekiem kremem jogurtowym.
Krem jogurtowy:
Składniki wymieszać na szybkich obrotach w ubijaczce.
Wykonanie kruszonki i wypiek:


Podane surowce połączyć do uzyskania sypkiej, grutkowatej konsystencji. UWAGA! receptura zawiera kilka możliwości dobrania kształtów wyrobu i nadzienia. Kremem na bazie jogurtu można bułeczki nadziewać zarówno przed jak i po wypieku. Po wygarowaniu należy ciastka posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Wypiek w temp. 190 st. C ok. 18 min.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".