Mieszanka pieczywo Credi Focaccia
numer artykułu | 38348 |
opakowanie | worek 25 kg |
opakowanie zbiorcze | paleta 500 kg |
producent | Credin |
Focaccia to tradycyjna włoska przekąska, która zabierze Cię w podróż do słonecznej Italii. Odkryj aromatyczne, puszyste pieczywo, które zyskuje charakter dzięki dodatkom. Oliwki, rozmaryn, czosnek, sól gruboziarnista sprawią, że będzie wyszukanym, a zarazem uniwersalnym wypiekiem. Ciesz się jej smakiem i poznawaj wciąż na nowo, tworząc własną, oryginalną wersję.
Focaccia to oryginalne, płaskie pieczywo pszenne, które po wypieku charakteryzuje się miękkim i puszystym miękiszem oraz rumianą, dobrze wybarwioną skórką. Sekretem Credi Focaccia Mix jest zastosowanie „silnej”
mąki Manitoba, odznaczającej się dużą absorbcją wody dzięki czemu możemy uzyskać mocne, bardzo elastyczne ciasto.
Tradycyjnie Focaccię dekoruje się oliwą z oliwek, gruboziarnistą solą morską, krojonym świeżym lub suszonym rozmarynem. Produkt może być również zwieńczony oliwkami, suszonymi pomidorami, krążkami czerwonej cebuli lub serem. Świetnie sprawdzi się także w roli bazy do kanapek np. z szynką typu włoskiego, mozzarellą, pesto.
FOCACCIA ROSMARINO
Receptura:
CREDI FOCACCIA MIX 1000 g
Drożdże świeże 14 g
Oliwa z oliwek 30 g
Woda ok. 770 – 800 g
Metoda:
Wszystkie składniki wymieszać do jednolitej konsystencji ciasta.
Czas mieszania: 6 min. wolne, 5 min. szybkie.
Temp. ciasta: ok. 26 °C.
Czas leżakowania: ok. 60 min. w kuwecie.
Naważka: 200 g (25 cm/ 11 cm).
Czas fermentacji końcowej: ok. 2 – 2,5 h.
Temp. pieczenia: 220 °C – 200 °C, para przy wkładaniu.
Czas pieczenia: ok. 14 – 18 min.
Dekoracja: Rozmaryn świeży krojony lub suszony, sól grubo-ziarnista, pomidory suszone, oliwki, oliwa z oliwek.
Więcej informacji: Mieszanka pieczywo Credi Focaccia