Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bułki z boczkiem (120 szt. po 60 g)

22min 220o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 2.450 kg
  • Hausmarkenmix 0.600 kg
  • Semmel Plus 0.080 kg
  • Woda 1.700 kg
  • Drożdże 0.120 kg
  • Sól 0.050 kg
  • Boczek podwędzany kostka 1.000 kg
  • Ser żółty wiórki 0.750 kg

Wykonanie

1

Bułki z boczkiem (120 szt. po 60 g):

Drożdże rozpuszczamy w 0,5 l ciepłej wody. Wszystkie składniki mieszamy 3 min. na wolnych obrotach i 6 min. na szybkich. W ostatnim etapie mieszania dodajemy boczek. Ciasto po zamieszaniu powinno mieć temp. 28-29 °C i należy je zostawić na 10 min. Presy można ważyć po 2,40 kg i ponownie zostawiamy na 10 min. Podgarowane presy proponujemy tylko przeciąć i ułożyć na blachach. Bułki posypać wiórkami sera po ok. 10 g na każdą sztukę. Tak przygotowane bułki wkładamy do garowni o temp. 35 °C i wilgotności 75% na 35 min.  Temp. wypieku: 220 °C. Czas wypieku: 22 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Hausmarkenmix
Semmel Plus
Woda
Drożdże
Sól
Boczek podwędzany kostka
Ser żółty wiórki
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI