FOOD TO GO/Gdańsk

Data | 06.02.2018-07.02.2018 |
Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku od kilku lat odpowiadają na potrzeby branży gastronomicznej, dynamicznie rozwijającej się na północy Polski. Kompleksowa oferta blisko 100 wystawców skierowana do przedstawicieli restauracji i barów oraz kawiarni, lodziarni, cukierni sprawia, że Targi co roku odwiedzane są przez około 3000 branżowych zwiedzających, szukających inspiracji na nadchodzący sezon. Ponad 70 % stanowią osoby podejmujące decyzje zakupowe w firmach. FOOD-to-GO są doskonałą okazją do prezentacji nowinek branżowych, produktów i usług, które usprawnią funkcjonowanie nadmorskiej gastronomii.
Tematem przewodnim 8. edycji Targów będzie bistro w polskiej odsłonie jako miejsce łączące restaurację, kawiarnię, cukiernię i bar, w którym można w przyjemnej atmosferze, ale szybko zjeść.
Już po raz 8 na Targach FOOD-to-GO nasi Wystawcy i Partnerzy:
- zaprezentują nowinki branżowe, najlepsze produkty i usługi
- przedstawią nowe trendy w gastronomii w ramach 2 specjalnych Stref Tematycznych
- zainspirują podczas wyjątkowych prezentacji i warsztatów kulinarnych
- podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem w trakcie prestiżowych szkoleń i seminariów
Zakres branżowy:
- Wyposażenie restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, lodziarni orazmałej, sezonowej gastronomii;
- Elementy wystroju wnętrz lokali i wyposażenie ogródków gastronomicznych;
- Urządzenia gastronomiczne i chłodnicze;
- Artykuły i półprodukty spożywcze;
- Dania gotowe i dodatki do dań;
- Napoje alkoholowe i bezalkoholowe;
- Mobilna gastronomia, namioty bankietowe, food trucki;
- Sprzęt i akcesoria do parzenia oraz serwowania kawy, herbaty i czekolady;
- Maszyny do lodów i bitej śmietany;
- Słodkie i słone desery, przekąski, lody, sorbety;
- Dodatki i dekoracje cukiernicze, mieszanki lodziarskie i piekarskie;
- Systemy komputerowe, oprogramowanie i rozwiązania informatyczne;
- Środki czystości i urządzenia czyszczące;
- Opakowania, naczynia jednorazowe, sztućce, serwetki