INTERGASTRA/Stuttgart

Data | 03.02.2018-07.02.2018 |
Targi Intergastra w Stuttgarcie to jedna z największych imprez branżowych HoReCa na świecie i rynku niemieckojęzycznym. Są to obowiązkowe targi dla każdego profesjonalisty z branży.
Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w charakterze wystawcy w 29. edycji targów INTERGASTRA – Międzynarodowych Targów Branży HoReCa, która odbędzie się w dniach 3 – 7 lutego 2018 roku w Stuttgarcie.
Profil targów:
- jedna z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie
- powierzchnia wystawiennicza 110.000 m2
- blisko 1.300 wystawców (2016:1.297) w tym wielu światowych liderów
- wystawcy z Polski (2016: 6 firm)
- około 96.000 zwiedzających (2016: 96.189)
- uczestnicy z 60 krajów
- wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
- kompetentni odwiedzający (79% gości z 2016 było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie)
- goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel
- szeroki zakres tematyczny i klarowny podział tematyczny hal
- promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis”) i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe, gastronomia na powietrzu)
- bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
- nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15.000 miejsc parkingowych
- 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe)
Zakres tematyczny:
- techniki kuchenne (hale 8 i 10) – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania
- artykuły spożywcze (hale 7 i 9) – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały
- wyposażenie hotelowe (hale 4 i 6) – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z przykładowymi aranżacjami
- lody (hala 1) – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi Gelatissimo
- napoje (hala 3) – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych,
- kawa (hala 1) – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny CoffeeSummit
- usługi (hala 5) – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów