INTERGASTRA/Stuttgart

Data | 15.02.2020-19.02.2020 |
Targi Intergastra w Stuttgarcie to jedna z największych imprez branżowych HoReCa na świecie i rynku niemieckojęzycznym. Są to obowiązkowe targi dla każdego profesjonalisty z branży.
Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w charakterze wystawcy w 30. edycji targów INTERGASTRA – Międzynarodowych Targów Branży HoReCa, która odbędzie się w dniach 15 – 19 lutego 2020 roku w Stuttgarcie.
Profil targów
- jedna z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie
- powierzchnia wystawiennicza 115.000 m2
- ponad 1.400 wystawców (2018:1.422) w tym wielu światowych liderów
- wystawcy z Polski (2018: 13 polskich firm na targach Intergastra i Gelatissimo)
- ponad 98.000 zwiedzających (2018: 98.677)
- uczestnicy z 60 krajów
- wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
- kompetentni odwiedzający (78% gości z 2018 było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie)
- goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel
- szeroki zakres tematyczny i przejrzysty podział tematyczny hal
- promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis”) i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe)
- bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
- po raz pierwszy w 2020 roku targi INTERGASTRA goszczą Olimpiadę Kulinarną IKA/ Culinary Olympics
- nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15.000 miejsc parkingowych
- 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe)
Zakres tematyczny
- techniki kuchenne (hale 3, 5 i 1) – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania
- artykuły spożywcze (hala 1) – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały
- wyposażenie hotelowe (hale 4 i 6) – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z przykładowymi aranżacjami
- lody (hala 10) – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi Gelatissimo
- napoje (hala 9) – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych,
- kawa (hala 8) – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny Coffee Summit
- usługi (hala 7) – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów