Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

INTERGASTRA/Stuttgart

Data 15.02.2020-19.02.2020

Targi Intergastra w Stuttgarcie to jedna z największych imprez branżowych HoReCa na świecie i rynku niemieckojęzycznym. Są to obowiązkowe targi dla każdego profesjonalisty z branży.

Polskie Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w charakterze wystawcy w 30. edycji targów INTERGASTRA – Międzynarodowych Targów Branży HoReCa, która odbędzie się w dniach 15 – 19 lutego 2020 roku w Stuttgarcie.

Profil targów

  • jedna z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie
  • powierzchnia wystawiennicza 115.000 m2
  • ponad 1.400 wystawców (2018:1.422) w tym wielu światowych liderów
  • wystawcy z Polski (2018: 13 polskich firm na targach Intergastra i Gelatissimo)
  • ponad 98.000 zwiedzających (2018: 98.677)
  • uczestnicy z 60 krajów
  • wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających
  • kompetentni odwiedzający (78% gości z 2018 było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie)
  • goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel
  • szeroki zakres tematyczny i przejrzysty podział tematyczny hal
  • promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis”) i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe)
  • bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo
  • po raz pierwszy w 2020 roku targi INTERGASTRA goszczą Olimpiadę Kulinarną IKA/ Culinary Olympics
  • nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15.000 miejsc parkingowych
  • 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe)

Zakres tematyczny

  • techniki kuchenne (hale 3, 5 i 1) – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania
  • artykuły spożywcze (hala 1) – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały
  • wyposażenie hotelowe (hale 4 i 6) – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z przykładowymi aranżacjami
  • lody (hala 10) – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi Gelatissimo
  • napoje (hala 9) – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych,
  • kawa (hala 8) – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny Coffee Summit
  • usługi (hala 7) – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI