Szkolenie “Idealna kanapka”
Data | 03.09.2012 |
3 września odbyło się szkolenie “Idealna kanapka”. Coraz częściej klienci pytają o szybkie i smaczne przekąski; kanapki są idealnym rozwiązaniem dla spieszących się konsumentów. Podczas warsztatów nasi klienci poznawali metody i sposoby na Idealną Kanapkę, uczyli się łączenia smaków i atrakcyjnego wyglądu przekąski.
Fundament kanapki: idealny to kruchy, chrupiący chleb z miękkim miękiszem (np. bagietka, ciabatta)
Smarowanie: cienka warstwa margaryny lub masła tworzy barierę, która powstrzyma kanapkę przez chłonięciem wilgoci.
Dlaczego warto dodać sałatę? Im więcej mamy do gryzienia w każdym kęsię oraz im więcej smaku czujemy z każdym połknięciem, tym szybciej jesteśmy najedzeni. Stawiamy więc na zieleninę: sałatę i świeże zioła.
Nadzienie: składniki o silnym zapachu (np. łosoś wędzony lub ser o wyraźnym smaku) najlepiej umieszczać na spodzie, pod innymi składnikami. Górne warstwy zapobiegają przedostawaniu się silnych zapachów do nosa przez podniebienie.