Warszaty: Do szkoły lub biura z kanapką i przekąską

Data | 27.08.2013-29.08.2013 |
Godzina | 10:00-16:00 |
Akademia Polmarkus i firma Komplet zorganizowała warsztaty dotyczące przygotowania kanapek oraz słonych przekąsek.
Kanapki uchodzą za dania niewyrafinowane. Najczęściej są jadane gdy nie ma zbyt wiele czasu albo pomysłu na przyrządzenie czegoś innego. Ale jak pokazują przykłady kanapek i przekąsek podczas naszych warsztatów mogą być bardzo różnorodne i atrakcyjne (zarówno wizualnie jak i smakowo). Dzięki nim śniadania już nie będą nudne, a równocześnie niewielkim wysiłkiem i wkładu czasu można sobie będzie zafundować miła odmianę. A jako że jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu produkty (wiele osób zapomina zabrać kanapek do pracy czy szkoły) KOMPLET Polska przygotowało specjalną mieszankę do przyrządzenia ciabatty.
Słowo „ciabatta” oznacza „kapeć” lub „pantofel”, a noszący tę nazwę włoski specjał wywodzi się z Ligurii. Jest bardzo popularny również w innych włoskich regionach, z których każdy ma swój własny rodzaj tego chleba. Klientom przypadła bardzo do gustu mieszanka Italomix, koncentrat 40% zawierający grys pszenny, płatki ziemniaczane, z którego przygotujemy cudownie aromatyczne i miękkie wypieki ze złocistą skórką. Przygotowaliśmy również niebanalne croissanty (mieszanka Croissant 15) – nie tylko na słodko. Okazuje się, że rogaliki z szynką lub innymi wytrawnymi dodatkami są bardzo poszukiwane na rynku.
Niezależnie od zmian i nowych produktów, klienci zawsze będą wracać do tradycyjnych bułek z dużą ilością ziaren. Takie pieczywo wypieczemy z mieszanki Maxi Korn, nadającej się również do zastosowania w automatycznych liniach technologicznych do produkcji pieczywa. Jako uzupełnienie wypieków znajdziecie w naszej ofercie farsze i sosy Suprima