Avola

Składniki
1. Spód waniliowy
- Mieszanka Alibabka 0.120 kg
- Jaja 0.062 kg
- Olej 0.062 kg
- Woda 0.025 kg
- Pasta waniliowa 0.025 kg
2. Mus czekoladowy
- Non Temp Dark 0.230 kg
- Śmietana 30% 0.100 kg
- Śmietana roślinna 0.050 kg
- Śmietana zwierzęca 0.050 kg
- Spirytus 0.005 kg
- Żelatyna 0.004 kg
- Woda 0.022 kg
3. Żelka malinowa
- Owoce w żelu - malina 0.125 kg
- Woda 0.620 kg
- Żelatyna 0.007 kg
4. Mus brzoskwinia z marakują
- Śmietana 0.166 kg
- Stabilizator brzoskwinia z marakują 0.042 kg
- Woda 0.033 kg
Wykonanie
Spód waniliowy:
Składniki zmiksować na średnich obrotach 4-5 minut. Piec w temperaturze 180 st. C przez około 35 minut.
Mus czekoladowy:
Śmietanę zagotować, dodać Non Temp, odczekać 4 minuty i połączyć. Dodać spirytus. Śmietanę roślinną i zwierzęcą ubić na 3/4. Ganasz połączyć z ubitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną.
Żelka malinowa:
Do miski wyłożyć owoce w żelu, połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Wylać do formy i schłodzić.
Mus brzoskwinia z marakują:
Stabilizator wymieszać z letnią wodą, następnie dodać ubitą śmietanę i delikatnie wymieszać.
Połączenie ciasta:
W tortownicy o średnicy 20 cm na spód wyłożyć spód waniliowy, na wierzch warstwę musu czekoladowego. Następnie wyłożyć żelkę malinową i ściąć. Wyłożyć delikatnie mus brzoskwinia z marakują, wyrównać wszystko i ściąć ponownie. Wyciągnąć z formy, pokryć białą polewą Diamond. Udekorować.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".