Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Bagietki orkiszki

20min 220o

Składniki

  • Mieszanka orkiszwa Suprima 2.000 kg
  • Mąka pszenna 2.000 kg
  • Woda 2.400 kg
  • Drożdże 0.120 kg
  • Sól 0.020 kg
  • Mieszanka wieloziarnista Suprima (do dekoracji) 0.600 kg

Wykonanie

1

Bagietki orkiszki:

Wstępne przygotowanie ciasta polega na zamoczeniu mieszanki orkiszowej na 45 min. (lepiej na kilka godzin). Wszystkie surowce należy mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta, czas mieszania 5 min. na wolnych obrotach, następnie 6 min. na szybkich. Temp. ciasta od 26-28 st.C. Ciasto po zamieszaniu powinno odpoczywać około 20 min. Gotowe ciasto należy podzielić na kęsy o wadze 0,22 kg a następnie uformować bagietki. Czas garowania w temp. 35 st.C, wilgotność 75% ok. 25-30 min. Po wyrośnięciu bagietki należy piec ok. 20 min. w temp. 220 st.C

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka orkiszwa Suprima
Mąka pszenna
Woda
Drożdże
Sól
Mieszanka wieloziarnista Suprima (do dekoracji)
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI