Bagietki orkiszki



Składniki
- Mieszanka orkiszwa Suprima 2.000 kg
- Mąka pszenna 2.000 kg
- Woda 2.400 kg
- Drożdże 0.120 kg
- Sól 0.020 kg
- Mieszanka wieloziarnista Suprima (do dekoracji) 0.600 kg
Wykonanie
Bagietki orkiszki:
Wstępne przygotowanie ciasta polega na zamoczeniu mieszanki orkiszowej na 45 min. (lepiej na kilka godzin). Wszystkie surowce należy mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta, czas mieszania 5 min. na wolnych obrotach, następnie 6 min. na szybkich. Temp. ciasta od 26-28 st.C. Ciasto po zamieszaniu powinno odpoczywać około 20 min. Gotowe ciasto należy podzielić na kęsy o wadze 0,22 kg a następnie uformować bagietki. Czas garowania w temp. 35 st.C, wilgotność 75% ok. 25-30 min. Po wyrośnięciu bagietki należy piec ok. 20 min. w temp. 220 st.C
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".