Mus mleczna czekolada

Składniki
- Żelatyna 0.028 kg
- Woda 0.160 kg
- Śmietana kremówka 0.500 kg
- Ariba Latte Dyski 0.932 kg
- Kremówka ubita 1.240 kg
Wykonanie
Mus mleczna czekolada:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany ganasz (który powinien mieć temp. nie wyższą niż 36 st. C) łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Ciasto odstawiamy do chłodni.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".