Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus mleczna czekolada

Składniki

  • Żelatyna 0.028 kg
  • Woda 0.160 kg
  • Śmietana kremówka 0.500 kg
  • Ariba Latte Dyski 0.932 kg
  • Kremówka ubita 1.240 kg

Wykonanie

1

Mus mleczna czekolada:

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczoną żelatynę, następnie czekoladę, całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany ganasz (który powinien mieć temp. nie wyższą niż 36 st. C) łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na masę jabłkową. Ciasto odstawiamy do chłodni.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Żelatyna
Woda
Śmietana kremówka
Ariba Latte Dyski
Kremówka ubita
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI