Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Beza Włoska

40min 125o

Składniki

  • Beza Actiwhite 0.015 kg
  • Woda 0.235 kg
  • Cukier 0.300 kg
  • Non Temp Dark kg

Wykonanie

1

Beza Włoska:

Zmieszać wodę (135 g) z Actiwhite i odstawić na 5-10 minut. Ubić do pełnej objętości. Następnie zagotować wodę (100 g) i cukrem do temp. 120 - 125 st. C. Dodawać ten syrop powoli mieszając, gdy temperatura będzie spadać do 110 - 115 st. C.  Wmieszać niewielką ilość Non Temp Dark do uzyskania efektu marmurku. Piec w temp. 125 st. C przez ok. 40 minut.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Beza Actiwhite
Woda
Cukier
Non Temp Dark
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI