Ciasto
Składniki
- Ciasto drożdżowe Quarkino Suprima 1.000 kg
- Jaja 0.170 kg
- Drożdże Babuni Lesaffre 0.050 kg
- Woda 0.220 kg
- Cukier waniliowy 0.010 kg
- Cukier kryształ 0.070 kg
- Skórka z 1 cytryny lub aromat kg
Wykonanie
Ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać w czasie 8-9 min., temp. ciasta ok. 26-28 st. C. Odstawić ciasto na ok. 10 min. Następnie podzielić i uformować dowolne kształty, albo tylko zaokrąglić i odłożyć do wyrośnięcia. Tak uformowane ciasto można nadziać przed wypiekiem kremem jogurtowym.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".