Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb austriacki (żytni wieloziarnisty)

60min 230o

Składniki

  • Mąka żytnia typ 720 8.000 kg
  • Mąka pszenna typ 550 2.000 kg
  • Mieszanka Hausmarkenmix 4.000 kg
  • Kwas chlebowy 0.400 kg
  • Sól 0.200 kg
  • Drożdże 0.300 kg
  • Woda (temp. 34-36 st.C) 10.800 kg

Wykonanie

1

Chleb austriacki (żytni wieloziarnisty):

Temp. ciasta: 28-30 st.C.  Czas miesienia: 12 min. na wolnych obrotach - miesiałka spiralna. Spoczynek ciasta: 20 min. Czas rozrostu: ok. 35-40 min. Temp. wypieku: 230 st. C zmniejszając do 200 st.C.  Czas wypieku ok. 60 min., przy gramaturze 0,50-0,70 kg.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka żytnia typ 720
Mąka pszenna typ 550
Mieszanka Hausmarkenmix
Kwas chlebowy
Sól
Drożdże
Woda (temp. 34-36 st.C)
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI