Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb Baltazar

55min 240-220o

Składniki

  • Mieszanka Baltazar Credin 1.000 kg
  • Mąka pszenna typ 550 1.000 kg
  • Woda (temp. 45-50 st.C) 1.900 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.050 kg

Wykonanie

1

Chleb Baltazar:

Metoda wykonania: wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 2 min. na wolnych i 10 min. na szybkich obrotach. Fermentacja wstępna: 20-30 min. (po zakończeniu fermentacji przebić ciasto). Naważka ciasta: 800 g (foremka aluminiowa lub drewniana). Fermentacja końcowa: ok. 30 min. Temp. wypieku: 240-220 st.C, lekko zaparować przy wkładaniu.  Czas pieczenia: ok. 55 min.  Dekoracja: posypka Multisłoneczna Suprima.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Baltazar Credin
Mąka pszenna typ 550
Woda (temp. 45-50 st.C)
Drożdże Lesaffre
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI