Chleb Baltazar



Składniki
- Mieszanka Baltazar Credin 1.000 kg
- Mąka pszenna typ 550 1.000 kg
- Woda (temp. 45-50 st.C) 1.900 kg
- Drożdże Lesaffre 0.050 kg
Wykonanie
Chleb Baltazar:
Metoda wykonania: wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 2 min. na wolnych i 10 min. na szybkich obrotach. Fermentacja wstępna: 20-30 min. (po zakończeniu fermentacji przebić ciasto). Naważka ciasta: 800 g (foremka aluminiowa lub drewniana). Fermentacja końcowa: ok. 30 min. Temp. wypieku: 240-220 st.C, lekko zaparować przy wkładaniu. Czas pieczenia: ok. 55 min. Dekoracja: posypka Multisłoneczna Suprima.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".