Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb orkiszowy 50%

30min 230o

Składniki

  • Mieszanka orkiszowa Suprima 50% 5.000 kg
  • Mąka pszenna typ 750 2.500 kg
  • Mąka żytnia T720 2.500 kg
  • Woda 6.500 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.400 kg

Wykonanie

1

Chleb orkiszowy 50%:

Mieszankę z ziarnami zalać letnią wodą (5l) i odstawić na ok. 30-45 min. Dodać mąkę pszenną i żytnią, drożdże i pozostałą ilość wody (ok. 1,5l). Wszystkie surowce należy mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta ok. 10-15 min. w zależności od typu mieszarki. Temperatura ciasta 26-30 ºC.Czas fermentacji końcowej ok. 45-60 min., wypiek ok. 30 min. w temperaturze 230 ºC. UWAGA! Nie dodawać polepszaczy!

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka orkiszowa Suprima 50%
Mąka pszenna typ 750
Mąka żytnia T720
Woda
Drożdże Lesaffre
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI