Chleb orkiszowy 50%



Składniki
- Mieszanka orkiszowa Suprima 50% 5.000 kg
- Mąka pszenna typ 750 2.500 kg
- Mąka żytnia T720 2.500 kg
- Woda 6.500 kg
- Drożdże Lesaffre 0.400 kg
Wykonanie
Chleb orkiszowy 50%:
Mieszankę z ziarnami zalać letnią wodą (5l) i odstawić na ok. 30-45 min. Dodać mąkę pszenną i żytnią, drożdże i pozostałą ilość wody (ok. 1,5l). Wszystkie surowce należy mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta ok. 10-15 min. w zależności od typu mieszarki. Temperatura ciasta 26-30 ºC.Czas fermentacji końcowej ok. 45-60 min., wypiek ok. 30 min. w temperaturze 230 ºC. UWAGA! Nie dodawać polepszaczy!
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".