Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Chleb szlachecki (żytnio – pszenny)

60min 210-230o

Składniki

  • Mąka żytnia 720 6.000 kg
  • Mąka pszenna 550 4.000 kg
  • Hausmarkenmix 2.000 kg
  • Kwas chlebowy 0.300 kg
  • Sól 0.200 kg
  • Drożdże 0.250 kg
  • Woda o temp. ok 34-36 st.C 9.000 kg

Wykonanie

1

Chleb szlachecki (żytnio – pszenny):

Temp. ciasta: 28-30 st. C. Czas miesienia: 12 min na wolnych obrotach, miesiałka spiralna. Spoczynek ciasta: 20 min. Temp. rozrostu: ok. 35-40 min. Temp. wypieku: 210-230 st.C. Czas wypieku: ok 60 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka żytnia 720
Mąka pszenna 550
Hausmarkenmix
Kwas chlebowy
Sól
Drożdże
Woda o temp. ok 34-36 st.C
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI