Ciacho kawowo-makowe

Składniki
1. Blat makowy
- Fiorfiore camargo 0.250 kg
- Jaja 0.125 kg
- Woda 0.050 kg
- Masa makowa 0.200 kg
2. Blat ciemny
- Fior Fiore Completo Cacao 0.125 kg
- Olej 0.050 kg
- Woda 0.050 kg
3. Krem kawowy
- Masło 0.100 kg
- Margaryna 0.100 kg
- Caravella Cover Cacao 0.120 kg
- Spirytus 0.005 kg
- Kawa 0.010 kg
4. Krem czekoladowo – orzechowy i wykonanie całości
- Masło + margaryna 0.100 kg
- Caravella cover white 0.060 kg
- Brandy 0.004 kg
- Pasta Nocciola Laurus 0.013 kg
- Frutamax czarna porzeczka 0.120 kg
Wykonanie
Blat makowy:


Blat makowy (forma 20 x 30 cm - 2 blaty): wszystkie składniki należy ubijać przez 10 min. na szybkich obrotach. Na koniec dodać masę makową (lub 0,120 kg suchego maku z odrobiną wody) i odpiekać całość w temp. 180 st. C ok. 25-30 min.
Blat ciemny:


Blat ciemny (forma 20 x 30 cm - 1 blat): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach. Piec w temp. 180 ºC ok. 15-20 min.
Krem kawowy:
Krem kawowy: (krem na jedną warstwę i do zamknięcia góry): tłuszcz napowietrzyć, dodać Caravellę i jeszcze napowietrzać. Na koniec dodać spirytus i zaparzoną kawę.
Krem czekoladowo – orzechowy i wykonanie całości:
Krem czekoladowo - orzechowy: spienić tłuszcz i dodać Caravellę. Po dokładnym napowietrzeniu dodać brandy i pastę orzechową. Całość: do ramki 30 x 20 cm włożyć blat makowy i delikatnie nakropić, następnie przesmarować Frutamax czarną porzeczką. Nałożyć ok. 150 g kremu orzechowego i przykryć blatem ciemnym, który również należy nasączyć ponczem. Ponownie nałożyć 150 g kremu kawowego. Po rozsmarowaniu przykryć blatem makowym, nakropić i przesmarować ok. 100 g kremu kawowego. Całość oblewać caravellą cover white i udekorować caravellą cover cacao.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".