Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciacho kawowo-makowe

Składniki

1. Blat makowy

  • Fiorfiore camargo 0.250 kg
  • Jaja 0.125 kg
  • Woda 0.050 kg
  • Masa makowa 0.200 kg

2. Blat ciemny

  • Fior Fiore Completo Cacao 0.125 kg
  • Olej 0.050 kg
  • Woda 0.050 kg

3. Krem kawowy

  • Masło 0.100 kg
  • Margaryna 0.100 kg
  • Caravella Cover Cacao 0.120 kg
  • Spirytus 0.005 kg
  • Kawa 0.010 kg

4. Krem czekoladowo – orzechowy i wykonanie całości

  • Masło + margaryna 0.100 kg
  • Caravella cover white 0.060 kg
  • Brandy 0.004 kg
  • Pasta Nocciola Laurus 0.013 kg
  • Frutamax czarna porzeczka 0.120 kg

Wykonanie

1

Blat makowy:

25-30min 180o

Blat makowy (forma 20 x 30 cm - 2 blaty): wszystkie składniki należy ubijać przez 10 min. na szybkich obrotach. Na koniec dodać masę makową (lub 0,120 kg suchego maku z odrobiną wody) i odpiekać całość w temp. 180 st. C ok. 25-30 min.

2

Blat ciemny:

15-20min 180o

Blat ciemny (forma 20 x 30 cm - 1 blat): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach. Piec w temp. 180 ºC ok. 15-20 min.

3

Krem kawowy:

Krem kawowy: (krem na jedną warstwę i do zamknięcia góry): tłuszcz napowietrzyć, dodać Caravellę i jeszcze napowietrzać. Na koniec dodać spirytus i zaparzoną kawę.

4

Krem czekoladowo – orzechowy i wykonanie całości:

Krem czekoladowo - orzechowy: spienić tłuszcz i dodać Caravellę. Po dokładnym napowietrzeniu dodać brandy i pastę orzechową.  Całość: do ramki 30 x 20 cm włożyć blat makowy i delikatnie nakropić, następnie przesmarować Frutamax czarną porzeczką. Nałożyć ok. 150 g kremu orzechowego i przykryć blatem ciemnym, który również należy nasączyć ponczem. Ponownie nałożyć 150 g kremu kawowego. Po rozsmarowaniu przykryć blatem makowym, nakropić i przesmarować ok. 100 g kremu kawowego. Całość oblewać caravellą cover white i udekorować caravellą cover cacao.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Fiorfiore camargo
Jaja
Woda
Masa makowa
Fior Fiore Completo Cacao
Olej
Masło
Margaryna
Caravella Cover Cacao
Spirytus
Kawa
Masło + margaryna
Caravella cover white
Brandy
Pasta Nocciola Laurus
Frutamax czarna porzeczka
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI