Ciasteczka Jagodowy Przysmak

Składniki
1. Ciasto
- Mąka 0.100 kg
- Cukier puder 0.400 kg
- Margaryna 0.500 kg
- Jaja 0.106 kg
- Żółtka 0.020 kg
- Proszek do pieczenia 0.030 kg
2. Krem
- Śmietana 30% 0.100 kg
- Wsad owocowy jagodowy Prospona 0.080 kg
- Żelatyna 0.030 kg
3. Dekoracja
- Kakao kg
- Owoce kandyzowane kg
Wykonanie
Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać jajka i żółtka, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wałkować na grubość 0,5 cm. Wykrawać ciasteczka. Piec w temp. 170 st. C ok. 10 min.
Krem:
Śmietanę ubić, dodać rozpuszczoną żelatynę z wsadem jagodowym.
Wykonanie całości:
Na połowę ciasteczek nałożyć wcześniej przygotowany krem, przykryć pozostałymi ciasteczkami. Udekorować kakao i kandyzowanymi owocami.
Dekoracja:
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".