Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto kruche

Składniki

  • Mąka 0.420 kg
  • Masło 0.250 kg
  • Cukier puder 0.170 kg
  • Cukier waniliowy 0.010 kg
  • Proszek do pieczenia 0.010 kg
  • Jaja 0.040 kg

Wykonanie

1

Ciasto kruche:

Tłuszcz zamieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami, do uzyskania jednolitej masy. Następnie wyrobić z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto schłodzić ok. 20 min., a następnie wywałkować na blachę o wymiarach 30 x 40 cm. Podpiec na słomkowy kolor.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka
Masło
Cukier puder
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
Jaja
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI