Ciasto cytrynowo – jogurtowe

Składniki
1. Ciasto (blaszka 40 x 60 cm)
- Mieszanka Ciasto Lemoniada 1.000 kg
- Jaja 0.350 kg
- Olej 0.300 kg
- Woda 0.250 kg
2. Krem
- Krem Napoleon jogurtowy 0.800 kg
- Woda (zimna, przegotowana) 2.000 kg
3. Wykonanie całości
- Owoce świeże lub mrożone (wg. uznania) 0.600 kg
- Galaretka 0.500 kg
- Woda 2.000 kg
Wykonanie
Ciasto (blaszka 40 x 60 cm):
Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania ok. 2 min. na wolnych obrotach. Temp. pieczenia: 170 st. C, czas pieczenia ok. 25-30 min.
Krem:
Wymieszać wszystkie składniki razem 2 min. na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
Wykonanie całości:
Ostudzony blat przesmarować kremem, ułożyć owoce i zalć galaretką
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".