Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto cytrynowo – jogurtowe

Składniki

1. Ciasto (blaszka 40 x 60 cm)

  • Mieszanka Ciasto Lemoniada 1.000 kg
  • Jaja 0.350 kg
  • Olej 0.300 kg
  • Woda 0.250 kg

2. Krem

  • Krem Napoleon jogurtowy 0.800 kg
  • Woda (zimna, przegotowana) 2.000 kg

3. Wykonanie całości

  • Owoce świeże lub mrożone (wg. uznania) 0.600 kg
  • Galaretka 0.500 kg
  • Woda 2.000 kg

Wykonanie

1

Ciasto (blaszka 40 x 60 cm):

Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania ok. 2 min. na wolnych obrotach. Temp. pieczenia: 170 st. C, czas pieczenia ok. 25-30 min.

2

Krem:

Wymieszać wszystkie składniki razem 2 min. na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.

3

Wykonanie całości:

Ostudzony blat przesmarować kremem, ułożyć owoce i zalć galaretką

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Ciasto Lemoniada
Jaja
Olej
Woda
Krem Napoleon jogurtowy
Woda (zimna, przegotowana)
Owoce świeże lub mrożone (wg. uznania)
Galaretka
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI