Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus porzeczkowo – czekoladowy

Składniki

  • Czekolada deserowa 811 0.090 kg
  • 0,050 kg Czekolada mleczna 823 0.050 kg
  • Pulpa porzeczkowa 0.040 kg
  • Śmietana 0.240 kg
  • Likier malinowy lub porzeczkowy 0.030 kg

Wykonanie

1

Mus porzeczkowo – czekoladowy:

Mus porzeczkowo - czekoladowy: ubić śmietanę na 3/4. Podgrzać pulpę i połączyć z czekoladą. Do czekolady dodać część śmietany, wymieszać i dodać pozostałą część śmietany. Na koniec wlać likier i wszystko połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Pulpę porzeczkową można przygotować z mrożonych porzeczek. Odmierzyć większą porcję owoców, rozmiękczyć je podgrzewając w płaszczu wodnym. Miękkie zmiksować i przetrzeć przez sito.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Czekolada deserowa 811
0,050 kg Czekolada mleczna 823
Pulpa porzeczkowa
Śmietana
Likier malinowy lub porzeczkowy
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI