Mus porzeczkowo – czekoladowy
Składniki
- Czekolada deserowa 811 0.090 kg
- 0,050 kg Czekolada mleczna 823 0.050 kg
- Pulpa porzeczkowa 0.040 kg
- Śmietana 0.240 kg
- Likier malinowy lub porzeczkowy 0.030 kg
Wykonanie
Mus porzeczkowo – czekoladowy:
Mus porzeczkowo - czekoladowy: ubić śmietanę na 3/4. Podgrzać pulpę i połączyć z czekoladą. Do czekolady dodać część śmietany, wymieszać i dodać pozostałą część śmietany. Na koniec wlać likier i wszystko połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Pulpę porzeczkową można przygotować z mrożonych porzeczek. Odmierzyć większą porcję owoców, rozmiękczyć je podgrzewając w płaszczu wodnym. Miękkie zmiksować i przetrzeć przez sito.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".