Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto rabarbarowe

Składniki

1. Ciasto Jogurtino

  • Ciasto Jogurtino 1.000 kg
  • Olej 0.300 kg
  • Woda 0.500 kg

2. Masa serowa

  • Top Cream 0.400 kg
  • Woda 0.800 kg
  • Ser twarogowy 0.800 kg
  • Credi Fond Naturalny 0.400 kg
  • Woda (ok.70 st. C) 0.400 kg

3. Żelka rabarbarowa i dekoracja

  • Rabarbar w żelu 60% 1.500 kg
  • Woda (wrząca) 0.400 kg
  • Żelatyna 0.030 kg

Wykonanie

1

Ciasto Jogurtino:

30min 170o

Wymieszać wszystkie składniki razem.  Czas mieszania:  2 min. na wolnych obrotach (paleta).  Na wierzch ciasta naszprycować kratkę z rabarbaru w żelu w ilości 800g. Razem odpiekać. Temp. pieczenia: 170 °C.  Czas pieczenia:                     ok. 30 min

2

Masa serowa:

Ubity Top Cream połączyć z serem. Credi Fond Neutralny połączyć z gorącą wodą. Następnie połączyć wszystkie masy razem do jednolitej konsystencji. Wylać na uprzednio przygotowany blat Ciasta Jogurtino.

3

Żelka rabarbarowa i dekoracja:

Żelatynę zalać gorącą wodą i wymieszać z nadzieniem gruszkowym. Wylać na wypieczony i wystudzony blat. Dekoracja: nożykiem zaciągnąć masę serową z żelką rabarbarową.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Jogurtino
Olej
Woda
Top Cream
Ser twarogowy
Credi Fond Naturalny
Woda (ok.70 st. C)
Rabarbar w żelu 60%
Woda (wrząca)
Żelatyna
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI