Ciasto rabarbarowe

Składniki
1. Ciasto Jogurtino
- Ciasto Jogurtino 1.000 kg
- Olej 0.300 kg
- Woda 0.500 kg
2. Masa serowa
- Top Cream 0.400 kg
- Woda 0.800 kg
- Ser twarogowy 0.800 kg
- Credi Fond Naturalny 0.400 kg
- Woda (ok.70 st. C) 0.400 kg
3. Żelka rabarbarowa i dekoracja
- Rabarbar w żelu 60% 1.500 kg
- Woda (wrząca) 0.400 kg
- Żelatyna 0.030 kg
Wykonanie
Ciasto Jogurtino:


Wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 2 min. na wolnych obrotach (paleta). Na wierzch ciasta naszprycować kratkę z rabarbaru w żelu w ilości 800g. Razem odpiekać. Temp. pieczenia: 170 °C. Czas pieczenia: ok. 30 min
Masa serowa:
Ubity Top Cream połączyć z serem. Credi Fond Neutralny połączyć z gorącą wodą. Następnie połączyć wszystkie masy razem do jednolitej konsystencji. Wylać na uprzednio przygotowany blat Ciasta Jogurtino.
Żelka rabarbarowa i dekoracja:
Żelatynę zalać gorącą wodą i wymieszać z nadzieniem gruszkowym. Wylać na wypieczony i wystudzony blat. Dekoracja: nożykiem zaciągnąć masę serową z żelką rabarbarową.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".