Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Mus i wykończenie ciasta

Składniki

  • Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.250 kg
  • Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.800 kg
  • Miód płynny Prospona a 0.075 kg
  • Żelatyna 0.013 kg
  • Woda 0.260 kg
  • Rum 0.065 kg
  • Kremówka ubita 0.610 kg
  • Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini 0.300 kg

Wykonanie

1

Mus i wykończenie ciasta:

Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia, dodajemy namoczoną żelatynę, czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy rum i ganasz, łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto czekoladowe z ganaszem. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu oblewamy powierzchnię ciasta Caravella Cover Cacao.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Śmietana Master Gourmet Master Martini
Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini
Miód płynny Prospona a
Żelatyna
Woda
Rum
Kremówka ubita
Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI