Mus i wykończenie ciasta
Składniki
- Śmietana Master Gourmet Master Martini 0.250 kg
- Ariba Fondente Dyski 60% Master Martini 0.800 kg
- Miód płynny Prospona a 0.075 kg
- Żelatyna 0.013 kg
- Woda 0.260 kg
- Rum 0.065 kg
- Kremówka ubita 0.610 kg
- Polewa Caravella Cover Cacao Master Martini 0.300 kg
Wykonanie
Mus i wykończenie ciasta:
Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie, odstawiamy. Mniejszą część kremówki doprowadzamy do wrzenia, dodajemy namoczoną żelatynę, czekoladę, miód i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy rum i ganasz, łączymy z ubitą kremówką. Gotowy mus wykładamy na wcześniej przygotowane ciasto czekoladowe z ganaszem. Odstawiamy do schłodzenia. Po schłodzeniu oblewamy powierzchnię ciasta Caravella Cover Cacao.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".