Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Ciasto

Składniki

  • Mąka pszenna typ 500 0.850 kg
  • Cukier 0.340 kg
  • Margaryna 80% 0.250 kg
  • Masło 0.250 kg
  • Jaja w płynie 0.080 kg
  • Cukier waniliowy 0.020 kg
  • Proszek do pieczenia 0.010 kg

Wykonanie

1

Ciasto:

Wszystkie surowce należy wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Po uzyskaniu bryły ciasta należy zostawić je na kilka godzin w chłodni, tak aby zmiękczony tłuszcz związał konsystencję. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą wałkujemy na blachę o wymiarach 20 x 60 x 5 cm. Wywałkowane ciasto podpiekamy na delikatny złoty kolor.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typ 500
Cukier
Margaryna 80%
Masło
Jaja w płynie
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI