Nadzienie i wykonanie całości
Składniki
- Jabłka prażone 2.300 kg
- Zagęstnik Saftbinder 0.100 kg
- Cynamon(do jabłek) 0.010 kg
- Cynamon (do dekoracji) 0.010 kg
- Cukier (do dekoracji) 0.010 kg
Wykonanie
Nadzienie i wykonanie całości:
Po wystygnięciu nakładamy uprzednio przygotowane jabłka zamieszane z cynamonem i zagęstnikiem Saftbinder. Na wyrównane jabłka wałkujemy i nakładamy kolejny kawałek ciasta kruchego. Powierzchnię ciasta pokrywamy smarówką jajeczną a wszystko delikatnie posypujemy cukrem doprawionym cynamonem. Temp. wypieku: 190 °C. Czas wypieku: 35-40 min. Nasza rada! Podaj ciasto z sosem waniliowym na zimno lub ciepło oraz roślinną bitą śmietaną.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".