Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Nadzienie i wykonanie całości

Składniki

  • Jabłka prażone 2.300 kg
  • Zagęstnik Saftbinder 0.100 kg
  • Cynamon(do jabłek) 0.010 kg
  • Cynamon (do dekoracji) 0.010 kg
  • Cukier (do dekoracji) 0.010 kg

Wykonanie

1

Nadzienie i wykonanie całości:

Po wystygnięciu nakładamy uprzednio przygotowane jabłka zamieszane z cynamonem i zagęstnikiem Saftbinder. Na wyrównane jabłka wałkujemy i nakładamy kolejny kawałek ciasta kruchego. Powierzchnię ciasta pokrywamy smarówką jajeczną a wszystko delikatnie posypujemy cukrem doprawionym cynamonem. Temp. wypieku: 190 °C. Czas wypieku: 35-40 min. Nasza rada! Podaj ciasto z sosem waniliowym na zimno lub ciepło oraz roślinną bitą śmietaną.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Jabłka prażone
Zagęstnik Saftbinder
Cynamon(do jabłek)
Cynamon (do dekoracji)
Cukier (do dekoracji)
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI