Jogurt fit croisantowy



Składniki
- Mix Jogurt Fit 1.250 kg
- Mąka pszenna typ 500 1.250 kg
- Drożdże 0.120 kg
- Woda zimna 5 st. C 1.200 kg
- Jajka 0.200 kg
- Margaryna do wałkowania Puff Pastry 1.000 kg
Wykonanie
Jogurt fit croisantowy:
Wszystkie surowce należy wymieszać bardzo dokładnie z wyłączeniem Puff Pastry. Czas mieszania 4 min. na wolnych obrotach i 5 min. na szybkich. Po zamieszaniu ciasto musi odpocząć 10 min. Ciasto wywałkować z Puff Pastrami podobnie jak na półfrancuskie (2x3 wypoczynek ok. 20 min. 1x4 końcowy odpoczynek ok. 15 min). Tak przygotowane ciasto wywałkować na grubość ok. 4 mm. Wykroić paski o szerokości 8-10 cm. i nałożyć farsz kapuściano-grzybowy, mięsny lub pieczarkowy. Zawinąć roladkę oraz pokroić na kęsy o dł. 6-7 cm. Ułożyć na blaszkę i zostawić w garowni na ok. 25 min. Po wyciągnięciu spryskać wodą.
Temp. wypieku: 200o C. Czas wypieku: około 18-20 minut
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".