Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Jogurt fit croisantowy

18-20min 200o

Składniki

  • Mix Jogurt Fit 1.250 kg
  • Mąka pszenna typ 500 1.250 kg
  • Drożdże 0.120 kg
  • Woda zimna 5 st. C 1.200 kg
  • Jajka 0.200 kg
  • Margaryna do wałkowania Puff Pastry 1.000 kg

Wykonanie

1

Jogurt fit croisantowy:

Wszystkie surowce należy wymieszać bardzo dokładnie z wyłączeniem Puff Pastry. Czas mieszania 4 min. na wolnych obrotach i 5 min. na szybkich. Po zamieszaniu ciasto musi odpocząć 10 min. Ciasto wywałkować z Puff Pastrami podobnie jak na półfrancuskie (2x3 wypoczynek ok. 20 min. 1x4 końcowy odpoczynek ok. 15 min). Tak przygotowane ciasto wywałkować na grubość ok. 4 mm. Wykroić paski o szerokości 8-10 cm. i nałożyć farsz kapuściano-grzybowy, mięsny lub pieczarkowy. Zawinąć roladkę oraz pokroić na kęsy o dł. 6-7 cm. Ułożyć  na blaszkę i zostawić w garowni na ok. 25 min. Po wyciągnięciu spryskać wodą.

Temp. wypieku: 200o C. Czas wypieku: około 18-20 minut

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mix Jogurt Fit
Mąka pszenna typ 500
Drożdże
Woda zimna 5 st. C
Jajka
Margaryna do wałkowania Puff Pastry
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI