Kremówki
Składniki
1. Ciasto
- Mąka pszenna typ 500 0.930 kg
- Woda (ok. 5 st. C) 0.450 kg
- Jaja 0.100 kg
- Ocet 0.030 kg
- Sól 0.010 kg
- Margaryna Puff Pastry 0.850 kg
2. Krem i wykończenie
- Krem Neapolitana 0.900 kg
- Woda (ok. 5 st. C) 1.900 kg
- Śmietana roślinna Senna 0.700 kg
Wykonanie
Ciasto:
Krem i wykończenie:
Zimną wodę wlać do kociołka, następnie dodać krem Neapolitana i ubijać na szybkich obrotach przez ok. 2 min. zostawić krem na 2 min. do zgęstnienia. Dodać śmietanę roślinną i ponownie ubijać ok. 2 min na szybkich obrotach. Tak przygotowany krem rozsmarować na blat francuski i przykryć drugim blatem. Po kilku godz. przechowywania w temp. 5 oC można kremówkę pokroić i posypać cukrem pudrem. Propozycja krojenia to 5x10.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".