Wszystkie surowce na ciasto zwane gruntem należy połączyć i mieszać ok. 5 min na wolnych i 4 min. na szybkich obrotach maszyny. Po dokładnym wyrobieniu ciasto odstawić pod przykryciem na odpoczynek na ok. 20 min. w chłodnym miejscu. Z uformowanego ciasta (gruntu) wałkować 4-ramienną gwiazdę i zawinąć w nią puff pastry. Tak przygotowaną kostkę rozwałkować i złożyć na 3. Ponownie rozwałkować i złożyć na 4. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na odpoczynk na ok. 1 godz. (ciasto nie musi leżeć w chłodni). Po tym czasie ponownie rozwałkować ciasto i złożyć na 3. Ostanie wałkowanie zakończyć złożeniem na 4. Ciasto zostawiamy do odpoczynku na ok. 2 godz.
Odważyć dwa kawałki po 0,80 kg. Z takiej ilości rozwałkować dwa blaty 60x40 i odstawić na 1-1,5 godz. leżakowania. Blaty wypiekać w temp. 200 st. C, jak złapią kolor, to zmniejszyć temperaturę i zostawić jeszcze do podsuszenia. Dobrze wysuszone blaty zostawiamy do wystygnięcia.