Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Letnie orzeźwienie

Składniki

1. Biszkopt

  • FiorFiore Camargo 0.080 kg
  • Cukier 0.016 kg
  • Jaja 0.040 kg
  • Olej 0.032 kg
  • Woda 0.008 kg
  • Żóltka 0.012 kg

2. Żelka malinowa

  • Malina 0.210 kg
  • Mięta świeża 0.002 kg
  • Pasta malinowa 0.010 kg
  • Woda 0.042 kg
  • Agar 0.003 kg
  • Cukier 0.010 kg

3. Mus na czekoladzie i dekoracja

  • Śmieta kremowa 0.040 kg
  • Żóltka pasteryzowane 0.032 kg
  • Cukier puder 0.024 kg
  • Żelatyna 0.008 kg
  • Woda 0.040 kg
  • Ariba Bianco Diamante 0.182 kg
  • Wino białe Chardonnay 0.081 kg
  • Ubita kremówka 0.244 kg
  • Caravella Cover Cacao 0.250 kg

Wykonanie

1

Biszkopt:

Odpiekamy i wycinamy krążki biszkoptowe.

2

Żelka malinowa:

Przygotowujemy żelkę malinową z nutką świeżej mięty. Blendujemy malinę z miętą, cukrem oraz pastą malinową. Całość doprowadzamy do temp. 85ºC, następnie gotujemy wodę z agarem i łączymy z pulpą malinową. Całość wylewamy do pożądanych rantów i odstawiamy do chłodni do zastygnięcia.

3

Mus na czekoladzie i dekoracja:

Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie, odstawiamy.  Następnie napowietrzamy pasteryzowane żółtka z cukrem. Gotujemy mniejszą część kremówki, dajemy napęczniałą żelatynę oraz czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia, następnie łączymy z ubitymi żółtkami. Dodajemy wino Chardonnay, kolejno stopniowo łączymy z ubitą kremówką. Schłodzony Torcik oblewamy polewą Caravella Cover Cacao. Dekorujemy według uznania.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
FiorFiore Camargo
Cukier
Jaja
Olej
Woda
Żóltka
Malina
Mięta świeża
Pasta malinowa
Agar
Cukier
Śmieta kremowa
Żóltka pasteryzowane
Cukier puder
Żelatyna
Woda
Ariba Bianco Diamante
Wino białe Chardonnay
Ubita kremówka
Caravella Cover Cacao
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI