Muffiny czekoladowe



Składniki
- Dawn Muffin-Mix Czekoladowy 1.000 kg
- Woda 0.500 kg
- Olej roślinny 0.400 kg
- Chocolate Chunks/owoce 0.150 kg
Wykonanie
Muffiny czekoladowe:
Mieszać płaskim mieszadłem przez 1 minutę na niskich obrotach oraz 3-4 minut na średnich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać Chocolate Chunks białe i Chocolate Chunks ciemne lub owoce. Użyć około120 g mieszanki na porcję muffiny. Temperatura mieszanki: 20 - 25 °C. Temperatura pieczenia: 190 - 200 °C, Czas pieczenia: 30 - 35 minut Wskazówka: Aby uzyskać jednakowej wielkości muffiny można użyć gałkownicy (rozmiar 8 lub 10).
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".