Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Oro di Bronte

Składniki

1. Spód pistacjowy

  • Mieszanka Alibabka 0.120 kg
  • Jaja 0.062 kg
  • Olej 0.062 kg
  • Woda 0.025 kg
  • Pasta Pistacjowa Oro Verde 0.025 kg

2. Mus pistacjowy

  • Śmietana 0.500 kg
  • Mleko 0.125 kg
  • Top Mousse 0.120 kg
  • Base 786 (syrop cukrowy) 0.050 kg
  • Pasta Pistacjowa Oro Verde 0.100 kg

3. Krem mandarynkowy

  • Śmietana 0.250 kg
  • Mleko 0.100 kg
  • Top Mousse 0.065 kg
  • Base 786 (syrop cukrowy) 0.020 kg
  • Pronto Crema 0.050 kg
  • Pasta mandarynkowa 0.015 kg

4. Polewa czekoladowa

  • Non Temp Dark 0.375 kg
  • Olej 0.075 kg
  • Cukier trzcinowy 0.015 kg

5. Wykonanie całości

  • Żel neutralny Diamond kg

Wykonanie

1

Spód pistacjowy:

35min 180o

Składniki miksować na średnich obrotach 4-5 minut. Piec w temperaturze 180 st. C przez około 35 minut.

2

Mus pistacjowy:

Wymieszać składniki w mikserze aż do uzyskania jednolitej i puszystej konsystencji.

3

Krem mandarynkowy:

Wymieszać składniki w mikserze aż do uzyskania jednolitej i puszystej konsystencji.

4

Polewa czekoladowa:

Do rozpuszczonej czekolady Non Temp Dark wsypać cukier trzcinowy, dodać ciepły olej (czekolada i olej powinny mieć podobną temperaturę ok. 40 st. C)

5

Wykonanie całości:

W tortownicy o średnicy 20 cm ułożyć blat pistacjowy. Drugi rant o mniejszej średnicy wypełnić kremem mandarynkowym i go ściąć. Schłodzić szokowo. Na blacie pistacjowym rozprowadzić cienką warstwę musu pistacjowego oraz cieniutką warstwę polewy czekoladowej. Przekładać je na przemian. Następnie  nałożyć na środek zmrożony krem mandarynkowy i kontynuować nawarstwianie musu pistacjowego oraz czekolady; następnie ściąć i pozostawić na chwilę. Usunąć z formy i oblać żelem neutralnym Diamond. Udekorować wg uznania.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mieszanka Alibabka
Jaja
Olej
Woda
Pasta Pistacjowa Oro Verde
Śmietana
Mleko
Top Mousse
Base 786 (syrop cukrowy)
Pronto Crema
Pasta mandarynkowa
Non Temp Dark
Cukier trzcinowy
Żel neutralny Diamond
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2024 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI

Chcę zapisać się na warsztaty

Zapis nie jest równoznaczny z udziałem w warsztatach, skontaktujemy się z Tobą celem ustalenia szczegółów i dogodnej dla Ciebie formy płatności.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany przeze mnie adres email informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Polmarkus Sp. z o.o. z siedzibą w 44-120 Pyskowice,, ul. Wyszyńskiego 62 NIP 9691285173