Owocowy Raj

Składniki
1. Blat wiśniowy
- Alibabka 0.300 kg
- Jaja 0.140 kg
- Olej 0.140 kg
- Woda 0.080 kg
- Wsad owocowy wiśniowy Prospona 0.070 kg
2. Blat gruszkowy
- Alibabka 0.300 kg
- Jaja 0.140 kg
- Olej 0.140 kg
- Woda 0.080 kg
- Wsad owocowy gruszkowy Propona 0.070 kg
3. Mus gruszkowy
- Śmietana 0.500 kg
- Woda 0.140 kg
- Stabilizator Dolce gruszkowy Suprima 0.100 kg
4. Żelka wiśniowa
- Frużelina wiśniowa Prospona 0.800 kg
- Żelatyna 0.025 kg
- Woda 0.060 kg
5. Mus śmietankowy i wykonanie całości
- Śmietana 0.500 kg
- Woda 0.140 kg
- Stabilizator neutralny 0.100 kg
Wykonanie
Blat wiśniowy:


do kociołka wlać wszystkie składniki płynne, dodać Alibabkę i mieszać na średnich obrotach liściem 4-5 min. Następnie dodać wsad owocowy wiśniowy i zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wysmarować na blaszkę o rozmiarze 40 x 30 cm. Piec 20 min. w temp. 190C.
Blat gruszkowy:


Do kociołka wlać wszystkie składniki płynne, dodać Alibabkę i mieszać na średnich obrotach liściem 4-5 min. Następnie dodać wsad owocowy gruszkowy i zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wysmarować na blaszkę o rozmiarze 40 x 30 cm. Piec 20 min. w temp. 190 C.
Mus gruszkowy:
Ubić śmietanę, następnie przygotować wodę ze stabilizatorem. Dodać ubitą śmietanę do stabilizatora, dokładnie wymieszać. 1/4 porcji musu wysmarować na blat wiśniowy. Pozostały mus wyszprycować w paski.
Żelka wiśniowa:
Podgrzać frużelinę. Namoczyć i upłynnić żelatynę. Całość połączyć, schłodzić a następnie wyszprycować na górę. Przykryć blatem gruszkowym.
Mus śmietankowy i wykonanie całości:
Mus śmietankowy: ubić śmietanę, następnie przygotować wodę połączoną ze stabilizatorem neutralnym. Do stabilizatora dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Całość wysmarować na ostatniej warstwie. Ciastko można dekorować posypką Suprima.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".