Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Owocowy Raj

Składniki

1. Blat wiśniowy

  • Alibabka 0.300 kg
  • Jaja 0.140 kg
  • Olej 0.140 kg
  • Woda 0.080 kg
  • Wsad owocowy wiśniowy Prospona 0.070 kg

2. Blat gruszkowy

  • Alibabka 0.300 kg
  • Jaja 0.140 kg
  • Olej 0.140 kg
  • Woda 0.080 kg
  • Wsad owocowy gruszkowy Propona 0.070 kg

3. Mus gruszkowy

  • Śmietana 0.500 kg
  • Woda 0.140 kg
  • Stabilizator Dolce gruszkowy Suprima 0.100 kg

4. Żelka wiśniowa

  • Frużelina wiśniowa Prospona 0.800 kg
  • Żelatyna 0.025 kg
  • Woda 0.060 kg

5. Mus śmietankowy i wykonanie całości

  • Śmietana 0.500 kg
  • Woda 0.140 kg
  • Stabilizator neutralny 0.100 kg

Wykonanie

1

Blat wiśniowy:

20min 190o

do kociołka wlać wszystkie składniki płynne, dodać Alibabkę i mieszać na średnich obrotach liściem 4-5 min. Następnie dodać wsad owocowy wiśniowy i zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wysmarować na blaszkę o rozmiarze 40 x 30 cm. Piec 20 min. w temp. 190C.

2

Blat gruszkowy:

20min 190o

Do kociołka wlać wszystkie składniki płynne, dodać Alibabkę i mieszać na średnich obrotach liściem 4-5 min. Następnie dodać wsad owocowy gruszkowy i zamieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wysmarować na blaszkę o rozmiarze 40 x 30 cm. Piec 20 min. w temp. 190 C.

3

Mus gruszkowy:

Ubić śmietanę, następnie przygotować wodę ze stabilizatorem. Dodać ubitą śmietanę do stabilizatora, dokładnie wymieszać. 1/4 porcji musu wysmarować na blat wiśniowy. Pozostały mus wyszprycować w paski.

4

Żelka wiśniowa:

Podgrzać frużelinę. Namoczyć i upłynnić żelatynę. Całość połączyć, schłodzić a następnie wyszprycować na górę. Przykryć blatem gruszkowym.

5

Mus śmietankowy i wykonanie całości:

Mus śmietankowy: ubić śmietanę, następnie przygotować wodę połączoną ze stabilizatorem neutralnym. Do stabilizatora dodać ubitą śmietanę i dokładnie wymieszać. Całość wysmarować na ostatniej warstwie.  Ciastko można dekorować posypką Suprima.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Alibabka
Jaja
Olej
Woda
Wsad owocowy wiśniowy Prospona
Wsad owocowy gruszkowy Propona
Śmietana
Stabilizator Dolce gruszkowy Suprima
Frużelina wiśniowa Prospona
Żelatyna
Stabilizator neutralny
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI