Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panarea

Składniki

1. Biszkopt czekoladowy

  • Koncentrat ciasta czekoladowego 0.170 kg
  • Jaja 0.065 kg
  • Olej 0.060 kg
  • Woda 0.050 kg

2. Mus kokosowy

  • Śmietana 0.500 kg
  • Top Mousse 0.125 kg
  • Mleko 0.125 kg
  • Masa kokosowa 0.060 kg
  • Wiórki kokosowe 0.025 kg

3. Mus czekoladowy

  • Non Temp Dark 0.200 kg
  • Śmietana 30% 0.100 kg
  • Śmietana roślinna 0.050 kg
  • Śmietana zwierzęca 0.050 kg
  • Spirytus 0.010 kg
  • Żelatyna 0.004 kg
  • Woda 0.022 kg

4. Połączenie ciasta i dekoracja

  • Diamond czekoladowy kg
  • Variegato Otella kg

Wykonanie

1

Biszkopt czekoladowy:

35 - 40min 180o

Wymieszać wszystkie składniki w mikserze przez ok. 1-2 minuty na wolnych obrotach. Piec w 170 - 180 st. C przez około 35-40 minut.

2

Mus kokosowy:

Wymieszać wszystkie składniki rózgą w mikserze.

3

Mus czekoladowy:

Śmietanę zagotować, dodać Non Temp, poczekać 4 minuty i połączyć. Dodać spirytus. Śmietanę roślinną i zwierzęcą ubić na 3/4. Ganasz połączyć z ubitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną.

4

Połączenie ciasta i dekoracja:

Do wykonania tego ciasta potrzebne są 3 formy półkuliste o trzech rozmiarach. W najmniejszej formie należy umieścić Variegato Otella, wyrównać, zamrozić szokowo. W formie średniej należy rozprowadzić mus kokosowy, włożyć do niego uprzednio zmrożoną Otella, wyrównać i ściąć. Zmrozić całość szokowo. Do największej formy wyłożyć mus czekoladowy, umieścić w nim uprzednio zmrożone warstwy Variegato Otella i musu kokosowego. Całość zmrozić szokowo. Następnie oblać żelem Diamond czekoladowym, udekorować.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Koncentrat ciasta czekoladowego
Jaja
Olej
Woda
Śmietana
Top Mousse
Mleko
Masa kokosowa
Wiórki kokosowe
Non Temp Dark
Śmietana 30%
Śmietana roślinna
Śmietana zwierzęca
Spirytus
Żelatyna
Diamond czekoladowy
Variegato Otella
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI