Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit Pokrzywowy

38-45min 230-180o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 5.000 kg
  • Panefit Pokrzywowy Suprima 5.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.300 kg
  • Woda kg

Wykonanie

1

Panefit Pokrzywowy:

Wszystkie składniki razem wymieszać: 3 min. na wolnych i 7 min. na szybkich obrotach. Optymalna temp. ciasta powinna wynosić 25-26 ºC, czas spoczynku ok. 15 min. Po czasie spoczynku ciasto podzielić na kęsy o wadze 600g i zaokrąglić. Pozostawić  na 5 min., a następnie wydłużyć nadając formę. Górną część uformowanego już chleba nawilżyć i obtoczyć w pestkach dyni. Tak przygotowane chleby, odstawić do garownika na ok. 40-50 min. w temp. 34 ºC i wilgotności 75%. Po osiągnięciu 3/4 rozrostu naciąć kęsy ciasta i wypiekać z normalnym zaparowaniem. Temp. wypieku 230 ºC, po 5 min. zredukować temp. do 180 ºC. Wypiekać przy otwartym kominie parowym. Czas wypieku wynosi od 38 do 45 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Panefit Pokrzywowy Suprima
Drożdże Lesaffre
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI