Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit Pumpernikiel

45-60min 160-150o

Składniki

  • Panefit Pumpernikiel Suprima 3.000 kg
  • Woda 4.000 kg
  • Mąka żytnia T720 2.000 kg
  • Ekstrakt słodowy ciemny 0.350 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.130 kg

Wykonanie

1

Panefit Pumpernikiel:

Mieszankę Pumpernikiel namoczyć w 4 litrach gorącej wody (80-100 st. C) i odstawić na 3 godziny, następnie dodać mąkę żytnią, ekstrakt słodowy ciemny oraz drożdże.  Czas miesienia: 20-30 min. w zależności od rodzaju maszyny. Temp. ciasta: 34-36 st. C.  Kęsy ciasta włozyć do foremki, wierzch ciasta wygładzić mokrą skrobką. Kęsy poddać pełnemu rozrostowi końcowemu od 45-60 min.  Wypiekać w temp. 160 st. C opadającej do 150 st. C bez parowania. Czas pieczenia do 120 min. w zależności od rodzaju pieca.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Panefit Pumpernikiel Suprima
Woda
Mąka żytnia T720
Ekstrakt słodowy ciemny
Drożdże Lesaffre
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI