Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Panefit z guaraną

60 min 240-180o

Składniki

  • Panefit z guaraną 5.000 kg
  • Mąka żytnia 720 10.000 kg
  • Kwas naturalny 2.000 kg
  • Drożdże prasowane 0.400 kg
  • Woda 12.000 kg

Wykonanie

1

Panefit z guaraną:

Mieszankę należy zamoczyć w całej ilości wody o temp. 40 st. C! Na 30 min. odstawić do ciepłego miejsca lub garowni. Następnie dodać pozostałe składniki i miesić. Czas miesienia 8 min. na wolnych obrotach. Temp. ciasta 30 st. C. Po sporządzeniu ciasto dzielić na kęsy przy pomocy wody (nie mąki!) UWAGA! Ciasto jest bardzo wolne. Kęsy ciasta włożyć do foremki, wierzch wygładzic mokrą ręką i obficie posypać mąką żytnią. Kęsy poddać pełnemu rozrostowi końcowemu na ok. 30-40 min. Wypiek 60 min. w temp. początkowej 240 st. C spadającej do 180 st. C. Po zasadzeniu lekko zaparować komorę wypiekową. Po ok. 7-10 min. odprowadzić parę z komory wypiekowej. Pieczywo można kroić po jego całkowitym wystudzeniu  (po ok. 4-5 godz na niesmarowanych krajalnicach). Nie zaleca się zwiększania ilosci drożdży przewidzianych w recepturze, gdyż może to powodować dziury w miękiszu chleba. Chleb ten jest chlebem foremkowym.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Panefit z guaraną
Mąka żytnia 720
Kwas naturalny
Drożdże prasowane
Woda
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI