Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Pieczywo pikantne

15 min 240-220o

Składniki

  • Koncentat Pikantny 25% 0.500 kg
  • Mąka pszenna typ 500 2.000 kg
  • Drożdże Lesaffre 0.080 kg
  • Woda 1.300 kg
  • Olej 0.080 kg
  • Sos Capri Suprima 0.600 kg

Wykonanie

1

Pieczywo pikantne:

Metoda wykonania: wymieszać wszystkie składniki razem. Czas mieszania: 4 min. na wolnych i 6 min. na szybkich obrotach. Czas wstępnej fermentacji: 15 min. Naważka: 1800 g/30 szt. Czas końcowej fermentacji: ok. 55 min. Temp. pieczenia: 240-220 st.C. Czas pieczenia: ok. 15 min., w przypadku chleba tostowego wypiek ok. 35-40 min.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Koncentat Pikantny 25%
Mąka pszenna typ 500
Drożdże Lesaffre
Woda
Olej
Sos Capri Suprima
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI