Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Pizzerinki

20-25min 215o

Składniki

  • Mąka pszenna typu 500 1.300 kg
  • Woda 0.700 kg
  • Drożdże 0.050 kg
  • Polepszacz pieczywa pszennego Suprima 0.013 kg
  • Margaryna 80% 0.070 kg
  • Sól 0.030 kg
  • Salami 1.050 kg
  • Farsz pieczarkowy 1.200 kg
  • Sos pomidorowy 0.900 kg
  • Ser żółty 1.500 kg

Wykonanie

1

Pizzerinki:

Surowce na ciasto dozujemy do mieszałki pamiętając że należy rozpuścić drożdże w wodzie. Ciasto mieszamy tylko do momentu gładkiej konsystencji. Ciasto po zamieszaniu formujemy i zostawiamy na 30 min. do podgarowania. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 4-5 mm. i na ciasto nakładamy sos pomidorowy, salami, farsz pieczarkowy i ser żółty. Uformowane wyroby przekazujemy do garowni o temp. 30 °C, wilgotności 70% i pozostawiamy na ok. 10 min. Temp. wypieku: 215 °C. Czas wypieku: 20-25 min.  Nasza rada! Pizzerinki można wyrabiać w formie małych 50 g placuszków lub jako pizzę na dużej blasze, krojoną na kawałki 10 x 15 cm.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Mąka pszenna typu 500
Woda
Drożdże
Polepszacz pieczywa pszennego Suprima
Margaryna 80%
Sól
Salami
Farsz pieczarkowy
Sos pomidorowy
Ser żółty
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI