Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Puchatek

Składniki

1. Blat sernikowy

  • Masło 0.150 kg
  • Cukier puder 0.200 kg
  • Jaja 0.300 kg
  • Ser twarogowy 0.600 kg
  • Krem Sycyliana 0.050 kg

2. Blat ciemny completo cacao

  • Fior Fiore Completo Cacao 0.250 kg
  • Olej 0.095 kg
  • Woda 0.095 kg
  • Jaja 0.020 kg

3. Mus na wsadzie pomarańczowym

  • Śmietana 0.200 kg
  • Stabilizator neutralny 0.040 kg
  • Woda 0.040 kg
  • Wsad pomarańczowy 0.030 kg

4. Mus śmietanowy

  • Śmietana 33% 0.200 kg
  • Fond neutralny 0.040 kg
  • Woda 0.040 kg

5. Galaretka i wykonanie całości

  • Woda 0.360 kg
  • Galaretka 0.090 kg
  • Pomarańcza segment 0.500 kg

Wykonanie

1

Blat sernikowy:

Blat sernikowy (forma 20 x 30 cm): utrzeć masło z cukrem. Dodać żółtka, ser, krem Sycyliana. W ostatnim etapie ubić białka i delikatnie zamieszać z masą serową. Piec w temp. 180-190 ºC ok. 40-50 min.

2

Blat ciemny completo cacao:

25-30min 170-180o

Blat ciemny completo cacao (forma 20 x 30 cm): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach maszyny. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.

3

Mus na wsadzie pomarańczowym:

Ubić śmietanę. Rozmieszać stabilizator neutralny z wodą i dodać wsad pomarańczowy. Wszystko połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.

4

Mus śmietanowy:

Ubić śmietanę, wymieszać wodę z fondem neutralnym i połączyć ze śmietaną.

5

Galaretka i wykonanie całości:

Galaretka neutralna: zagotować wodę i dodać galaretkę, następnie rozmieszać. Galaretkę schłodzić i wylewać na owoce. Całość: do ramki 20 x 30 cm włożyć blat sernikowy. Na blat wyłożyć  i rozsmarować mus pomarańczowy. Przykryć blatem czekoladowym. Blat nakropić i wyłożyć mus na bazie śmietany i fondu neutralnego. Ułożyć pomarańcze i całość zalać zimną tężejącą galaretką. Całe ciastko włożyć do lodówki aż do momentu stężenia galaretki.

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Masło
Cukier puder
Jaja
Ser twarogowy
Krem Sycyliana
Fior Fiore Completo Cacao
Olej
Woda
Śmietana
Stabilizator neutralny
Wsad pomarańczowy
Śmietana 33%
Fond neutralny
Galaretka
Pomarańcza segment
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI