Puchatek

Składniki
1. Blat sernikowy
- Masło 0.150 kg
- Cukier puder 0.200 kg
- Jaja 0.300 kg
- Ser twarogowy 0.600 kg
- Krem Sycyliana 0.050 kg
2. Blat ciemny completo cacao
- Fior Fiore Completo Cacao 0.250 kg
- Olej 0.095 kg
- Woda 0.095 kg
- Jaja 0.020 kg
3. Mus na wsadzie pomarańczowym
- Śmietana 0.200 kg
- Stabilizator neutralny 0.040 kg
- Woda 0.040 kg
- Wsad pomarańczowy 0.030 kg
4. Mus śmietanowy
- Śmietana 33% 0.200 kg
- Fond neutralny 0.040 kg
- Woda 0.040 kg
5. Galaretka i wykonanie całości
- Woda 0.360 kg
- Galaretka 0.090 kg
- Pomarańcza segment 0.500 kg
Wykonanie
Blat sernikowy:
Blat sernikowy (forma 20 x 30 cm): utrzeć masło z cukrem. Dodać żółtka, ser, krem Sycyliana. W ostatnim etapie ubić białka i delikatnie zamieszać z masą serową. Piec w temp. 180-190 ºC ok. 40-50 min.
Blat ciemny completo cacao:


Blat ciemny completo cacao (forma 20 x 30 cm): wszystkie surowce mieszać 5 min. na średnich obrotach maszyny. Wypiekać w temp. 170-180 st. C ok. 25-30 min.
Mus na wsadzie pomarańczowym:
Ubić śmietanę. Rozmieszać stabilizator neutralny z wodą i dodać wsad pomarańczowy. Wszystko połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mus śmietanowy:
Ubić śmietanę, wymieszać wodę z fondem neutralnym i połączyć ze śmietaną.
Galaretka i wykonanie całości:
Galaretka neutralna: zagotować wodę i dodać galaretkę, następnie rozmieszać. Galaretkę schłodzić i wylewać na owoce. Całość: do ramki 20 x 30 cm włożyć blat sernikowy. Na blat wyłożyć i rozsmarować mus pomarańczowy. Przykryć blatem czekoladowym. Blat nakropić i wyłożyć mus na bazie śmietany i fondu neutralnego. Ułożyć pomarańcze i całość zalać zimną tężejącą galaretką. Całe ciastko włożyć do lodówki aż do momentu stężenia galaretki.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".