Zapraszamy do naszego sklepu online
EN
+48 32 30 19 100
Wspólnie tworzymy rozwój

Quarkino – rogaliki z czekoladą

15-17min 190o

Składniki

  • Ciasto Drożdżowe Quarkino Suprima 1.000 kg
  • Jaja 0.170 kg
  • Drożdże Babuni 0.050 kg
  • Woda 0.220 kg
  • Cukier waniliowy 0.010 kg
  • Cukier kryształ 0.050 kg
  • Caravella Cacao Anteforno Master Martin 0.500 kg
  • Surogat czekolady ciemnej lub białej Master Martini 0.100 kg

Wykonanie

1

Quarkino – rogaliki z czekoladą:

Ciasto: wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Czas mieszania ok. 8 min., temp. ciasta ok. 25-27 st.C. Odstawić ciasto na ok. 10 min, po spoczynku rozwałkować ciasto tak aby wykroić z niego 40 szt. trójkątów. Wszystkie trójkąty nadziać czekoladą do zapieku (Caravella Cacao Anteforno Master Martini). Zawinąć rogaliki, ułożyć na blaszkę z pergaminem i odstawić do rozrostu na ok. 25-30 min. w temp. 37 st. C, wilgotności 75%. Po wyrośnięciu rogaliki posmarować delikatnie masą jajową i piec bez pary w temp. 190 st. C na ok. 15-17 min. Proponowana dekoracja to pliski z czekolady lub czekolady barwionej (surogat czekolady ciemnej lub białej Master Martini)

Kalkulator

Aby dokonać przykładowej kalkulacji, proszę wprowadzić wartość w polu "waga docelowa" w kilogramach, następnie kliknąć pole "Przelicz", znajdujące się pod recepturą.
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".
kg ostatecznego produktu.

Jeśli chcesz otrzymać inną wagę, wpisz ją i kliknij „przelicz”.

*Kalkulator nie uwzględnia strat

Składnik Waga wg receptury (kg) Waga docelowa (kg) Cena za kg Wartość
Ciasto Drożdżowe Quarkino Suprima
Jaja
Drożdże Babuni
Woda
Cukier waniliowy
Cukier kryształ
Caravella Cacao Anteforno Master Martin
Surogat czekolady ciemnej lub białej Master Martini
reset
Cena za kg: Przelicz
Cena za sztukę: Przelicz
© 2008-2025 - Polmarkus Sp. z o.o. realizacja PIDI