Quarkino z kokosem

Składniki
1. Ciasto
- Mix Quarkino 1.000 kg
- Jaja 0.170 kg
- Drożdże 0.050 kg
- Woda 0.220 kg
2. Masa kokosowa i wykonanie całości
- Masa kokosowa Suprima 0.850 kg
- Woda 0.350 kg
Wykonanie
Ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Czas mieszania ok. 10-12 min. (5 min. na wolnych + 5-7 min. na szybkich obrotach). Temperatura ciasta 25-27 ºC. Odstawić ciasto na 10 min. do spoczynku.
Masa kokosowa i wykonanie całości:
Nadzienie kokosowe: zamieszać w ubijaczce na szybkich obrotach. Odstawić do napęcznienia masy. Masę można rozrzedzić wodą i nakładać na ciasto. Całość: po zagarowaniu ciasto rozwałkować na prostokąt o dł. 150 cm i wysmarować równomiernie nadzienie. Zawinąć w roladę i pokroić na 28-30 kawałków o szerokości ok. 5 cm. Każdy z kawałków włożyć do papilotki w pionie i przekazać do garowania. czas rozrostu ok. 30-35 min. Wypiek w temp. 190 ºC ok. 20-25 min. Można udekorować białą czekoladą!
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".