Quarkino z marmoladą

Składniki
- Mix Quarkino 1.000 kg
- Jaja 0.170 kg
- Drożdże 0.050 kg
- Woda 0.220 kg
- Marmolada twarda Suprima 1.200 kg
Wykonanie
Quarkino z marmoladą:
Wszystkie składniki (poza marmoladą) wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Czas mieszania ok 10-12 min. (5 min na wolnych + 5-7 min. na szybkich obrotach). Temperatura ciasta 25-27 ºC. Odstawić ciasto na 10 min. do spoczynku. Marmoladę na nadzienie należy stablerować w maszynie i nakładać na ciasto. Po zagarowaniu ciasto rozwałkować na prostokąt o dł. 150 cm i wysmarować równomiernie nadzienie. Zawinąć w roladę i pokroić na 28-30 kawałków o szerokości 5 cm. Każdy z kawałków włożyć do papilotki w pionie i przekazać do garowania. Czas rozrostu ok. 30-35 min. Wypiek w temp. 190 ºC ok. 20-25 min. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Kalkulator
Ceny produktów można zmieniać w polu "cena za kg", aby dopasować je do kosztów indywidualnych.
W celu wydrukowania kalkulacji proszę kliknąć przycisk "Wydrukuj kalkulację".